2 Απριλίου 2011

Καναδική βίζα εργασίας

 

Χωρίς προκατάληψη και εντελώς ενημερωτικά σας μεταφέρω το περιβάλλον εργασίας για τους μετανάστες στον Καναδά μετά τις νέες αλλαγές που λαμβάνουν χώρα από την 1η Απριλίου του 2011.

Η Καναδική βίζα εργασίας χρησιμοποιείται από τους εργοδότες που δεν μπορούν να βρουν κατάλληλα ειδικευμένους εργάτες στη χώρα τους και έτσι αναγκάζονται να προσλάβουν αλλοδαπούς εργάτες προσωρινά. Ο υπουργός Καναδικής μετανάστευσης Jason Kenney δήλωσε τα ακόλουθα:
«Η κυβέρνηση αναλαμβάνει δράση για να προστατεύσει τους αλλοδαπούς εργάτες από την εκμετάλλευση. Τους το οφείλουμε, τόσο οι εργοδότες όσο και όλοι οι Καναδοί. Είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την οικονομική επιτυχία του Καναδά».
Η Υπουργός Διαχείρισης Ανθρωπίνων πόρων Diane Finley σχολίασε:
«Αυτές οι αλλαγές αποτελούν ένα σημαντικό βήμα. Οι αλλοδαποί εργάτες βοηθούν την οικονομία του Καναδά συμπληρώνοντας τις κενές θέσεις σε διάφορους τομείς. Η κυβέρνησή μας αναλαμβάνει δράση προκειμένου να βελτιώσει την ακεραιότητα του προγράμματος και να διασφαλίσει την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων».
Οι αλλαγές από την 1η Απριλίου 2011 περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
*Περιορισμός στη διάρκεια παραμονής αλλοδαπού εργάτη με Καναδική βίζα εργασίας.
*Αυστηρότεροι όροι προκειμένου να αποδειχθεί πως η προσφορά εργασίας είναι αυθεντική.
*Εάν ο εργοδότης δεν τηρεί τους όρους όσον αφορά τους μισθούς, τις συνθήκες εργασίας και την απασχόληση θα ισχύει διετής απαγόρευση για την πρόσληψη αλλοδαπών εργατών.
Η καναδική κυβέρνηση έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα Live-in Caregiver. Πρόκειται για τη βίζα εργασίας που χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχουν κατάλληλοι Καναδοί εργάτες ή μόνιμοι κάτοικοι που μπορούν να καλύψουν τις κενές θέσεις. Μετά την αίτηση σε αυτό το πρόγραμμα μπορεί κανείς να ζητήσει και άδεια μόνιμης παραμονής στον Καναδά.

Πηγή: canada.greekreporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου