24 Φεβρουαρίου 2016

TRUCKERS RULE No1!

 Ο 1ος κανόνας που ισχύει στην ζωή και πολύ περισσότερο στην καθημερινότητα μας ως επαγγελματίες οδηγοί είναι η προσοχή στον δρόμο. Είναι πολύ σημαντικό το να περιμένεις την αντίδραση του άλλου (proactive) παρά το να δρας γρήγορα μετά το συμβάν (reactive). Τα παρακάτω δύο βίντεο το αποδεικνύουν. Το πρώτο έχει τίτλο "περίμενε το απροσδόκητο" και είναι ουσιαστικά η πορεία ενός φορτηγού με πολύ χώρο μπροστά του, πιθανώς στην Ι-140 east κοντά στο Knoxville, Tennessee (http://4sq.com/cU2qKG). Οι οδικές συνθήκες αλλάζουν απότομα και μόνο η εμπειρία του οδηγού σώζει ανθρώπινες ζωές. Θα δείτε την διαφορά στην αντίδρασή του όπου στρίβει το τιμόνι (κατ' εμένα στη λάθος πλευρά -έπρεπε να στρίψει δεξιά), ενώ συγχρόνως μειώνει ταχύτητα. Ακούγετε καθαρά πως το τρέιλερ δεν έχει ΑΒS και πρέπει να είναι βαριά φορτωμένο.

Expect The Unexpected


Horrifying Crash

Το δεύτερο βίντεο είναι πάλι από τον ίδιο οδηγό, πρέπει να είναι πρόσφατο (παρά το ότι το αυτοκίνητο πρέπει να είναι παλιό μοντέλο) και δείχνει μια στιγμή απροσεξίας -αφαίρεσης του οδηγού.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Όσο και αν είμαστε κουρασμένοι, κακοπληρωμένοι, αγανακτισμένοι - νευριασμένοι η δουλειά που κάνουμε κοστίζει ζωές στην παραμικρή απροσεξία. Οι καθημερινοί χειριστές του δρόμου δεν είναι ίδιοι με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να ποστάρετε το σχόλιό σας από κάτω από την δημοσίευση ή στην κόκκινη νταλίκα στο φεϊσμπούκ.  https://www.facebook.com/groups/redtruck/

{Όσα γράφονται στο παρόν blog αφορούν προσωπικές σκέψεις και απόψεις μου. Δεν είμαι και δεν πρέπει να με θεωρείτε υπεύθυνο για όποια τυχόν παρερμηνεία ή παράληψη. Για επικοινωνία το email: kokkinidalika@yahoo.gr}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου